Proiect transport agabaritic București – Răcari

Unul dintre cele mai impresionante transporturi agabaritice care au tranzitat Capitala, care a atras atenția mass-mediei și a populației, a fost efectuat în vara anului 2010 și a beneficiat de logistica societății noastre, PACO IMPEX.

Vorbim despre transportul agabaritic a patru rezervoare de gaz a câte 1000 mc fiecare, fabricate în „inima capitalei”, care au străbătut Bucureștiul pentru a ajunge la Răcari, destinație aflată la cca. 25 de kilometri pe drumul național 71, spre Târgoviște.

Dimensiunile individuale ale unui transport au fost:

Lungime 56.50 m, lățime 7.50 m, înălțime 10.20 m și o masă de 351.60 de tone, distribuită pe 28 de axe ale mijlocului de transport.

Traseul a fost stabilit împreună cu Poliția Română și Primăria București, iar pregătirile premergătoare transporturilor au durat mai mult de două luni. Datorită dimensiunilor de gabarit, deplasarea convoiului a fost impusă numai pe timp de noapte, între orele 23.00 și 05.00.

Transporturile au străbătut Bucureștiul în cinci nopți.

Având o înălțime foarte mare, înainte și în timpul transportului a fost necesară deconectarea și reorientarea rețelelor de cabluri de internet, telefonie și cabluri tv.

Provocarea acestui transport agabaritic a constat în colaborarea și coordonarea unui număr mare de societăți (peste 30) prestatoare de servicii (cablu TV și internet, electrică, RATB, tractări auto, ADP-uri, etc.), implicate în derularea acestui proiect.

Satisfacția noastră a constat în succesul operațiunii de corelare a tuturor societăților implicate, astfel încât realitatea a corespuns cu planul „estimat pe hârtie”, ce a avut ca efect o derulare fără întreruperi a transporturilor.